Ungdom muciserar

Fritid för unga

Vill du idrotta, vara med i en förening eller bara hitta en plats där du kan umgås med dina vänner? I Sundbybergs stad finns många aktiviteter och mötesplatser för dig som är ung.

Fritidsgårdar

På fritidsgårdarna Stationen, Fritiden och på fritidsgården i aktivitetshuset Hundra74:an väljer du själv vad vill göra. Vi som jobbar där är till för att stötta dig i förverkligandet av dina idéer. Alla fritidsgårdar har sitt särskilda innehåll och utbud, så att just du ska hitta ett ställe som passar dig och där du trivs som bäst.

Kultur för unga

Kulturcentrum i Hallonbergen finns öppen verksamhet och kurser för barn och ungdomar, i bland annat teater, dans och musik. Här finns också Aggregat för dig som är mellan 15 och 25 år. En plats för skapande med ateljéer, danssalar, musikstudio, scen och kunnig personal som kan handleda och inspirera dig. Besök också Galleri Ung - ett utställningsutrymme för unga. 

Idrott för unga

Rosa Pantern basketplan är Sundbybergs senaste idrottsplats och ligger i Rissne. Den har belysning så att man kan spela även när det blivit mörkt, det finns också en läktare.

I Sundbyberg finns många föreningar som anordnar kurser; dans, fotboll, simning med flera. Gå in på stadens föreningsregister och se om det finns något som passar dig!

Drömpengen 

Skulle du vilja anordna en konsert, en fotbollsturnering eller ett läger? Drömpengen finns för att unga mellan 13-25 år ska kunna förverkliga sina idéer. Läs mer om Drömpengen här.  

Stadens fältsekreterare

Stadens två fältsekreterare jobbar uppsökande och förebyggande för alla ungdomar mellan 12-19 år. Fältsekreterarna har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet, om du känner dig osäker på vad detta betyder får du gärna fråga de innan du börjar berätta. Just nu genomgår våra fältsekreterare en hbtq-certifiering, det innebär att de kommer bli ännu bättre på att finnas till för alla. Deras kontor finns på kulturcentrum i Hallonbergens Centrum, kom gärna förbi och prata om stort och smått!

Här kan du läsa mer om fältsekreterarna.

Senast uppdaterad 19 december 2016