Folkfest i Sundbyberg 6 juni

40 000 besökare beräknas besöka Sundbybergs nationaldagsfirande på Golfängarna 6 juni. Årets artister är bland andra Ace Wilder, Robin Bengtsson, Doug Seegers och SaRaha.

Golfängarna i centrala Sundbyberg fylls till bredden när Sundbybergs stad bjuder in till nationaldagsfirande för tolfte året i rad. Restauranger och foodtrucks samsas med över 50-talet utställare, hoppborgar, en klättervägg och tivoli. Du kan även få håret fixat av S:t Martins gymnasiums frisör- och stylistelever och se modevisningar.
– Firandet är en populär tradition för hela familjen och vi uppskattar att det blir ungefär 40 000 besökare som kommer under dagen, säger kommunikationschef Nico Werge.

Årets artister

Ace Wilder kom tvåa i Melodifestivalen 2014 med låten ”Busy doin´ nothin” och i år slutade hon på tredjeplats med låten ”Don´t worry”. Robin Bengtsson gjorde succé i årets Melodifestival med låten ”Constellation Prize” som har streamats över 10 miljoner gånger. Han slog igenom i tv-programmet Idol år 2008. SaraHa medverkade också i Melodifestivalen 2016 med låten ”Kizunguzungu” där hon gick vidare till andra chansen. Doug Seegers var tidigare hemlös i Nashville i USA, men blev upptäckt av artisten Jill Johnson och tv-producenten bakom Jills veranda. Svenska rapduon Y.T.S. uppträder med sin hitsingel ”Ventilera”. Sundbybergs musikskola och dans- och teaterstudio uppträder. Konferencier är Linda Rapp.

Hålltider ur programmet - Stora scen

Invigning

Robin Bengtsson

Nya svenska medborgare och årets sundbybergare