Jobba som röstmottagare under valet 2018

Den 9 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som röstmottagare under valdagen.

Som röstmottagare ansvarar du bland annat för att hjälpa väljarna till rätta, ta emot röster samt granska och räkna dessa efter vallokalens stängning. Du arbetar från 07.00 på morgonen fram till att rösträkningen är klar, vanligtvis runt midnatt.

Du behöver ha ett hjälpsamt och vänligt bemötande samt vara noggrann. Du går en förberedande obligatorisk kurs och får lön för uppdraget.

Vill du hjälpa till? Anmäl ditt intresse till stadens valnämnd via formuläretlänk till annan webbplats

Om valet

Sundbybergs stad är indelat i 28 valdistrikt. Till varje distrikt hör en vallokal där sex personer arbetar: fyra röstmottagare samt en ordförande och en vice ordförande. Totalt behövs cirka 200 personer, inklusive reserver.

Senast uppdaterad 23 januari 2018