Klart med mer stadsbebyggelse och längre tunnel

Sundbybergs stad förlänger stadsbebyggelsen västerut när ytterligare 265 meter järnväg grävs ned i stadskärnan. Det innebär att den fyrspåriga järnvägen kommer att passera stadskärnan i 1,4 kilometer långa tunnlar.

Sundbybergs stad och Trafikverket har kommit överens om ett nytt tillägg om 265 meter mer tunnel, vilket innebär att den fyrspåriga järnvägen kommer att gå totalt 1,4 kilometer i tunnel genom Sundbybergs stadskärna. Tilläggsavtalet innebär att mer mark möjliggörs för att bygga bostäder, handel och kontor. Staden skjuter till 321 Mkr utöver de 800 Mkr som är avtalade enligt tidigare.

Kommunstyrelsen beslutade måndagen den 4 december att föreslå kommunfullmäktige att godkänna tilläggsavtalet vid nästa ordinarie möte.

Läs hela pressmeddelandet här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 5 december 2017