Visionsbild Ör

Illustration: Arkitema Architects

Folkhem/Rikshem vinner idékoncepttävlingen om Ör

Efter kommunstyrelsens sammanträde måndagen den 11 september står det klart att Folkhem/Rikshem vunnit tävlingen om att få bygga nya Örs centrum. Förslaget innehåller, förutom lokaler för kommersiell service som en ny mataffär, cirka 130 nya bostäder mitt i Örs centrum samt ett helt nytt äldreboende och mellanboende. Totalt handlar det om cirka 210 nya bostäder.

Kommunstyrelsen beslutade vid mötet att föreslå kommunfullmäktige att besluta att idékoncept från Folkhem Produktion AB och Rikshem avseende stadsutvecklingsprojektet Ör ska genomföras.

Kommunfullmäktige beslutade 25 september 2017 att genomföra idékonceptet från Folkhem Produktion AB och Rikshem för att utveckla stadsdelen Ör. Folkhem och Rikshem blir också nya ägare till de befintliga byggnaderna och marken där det nya stadsdelscentrumet ska utvecklas. Byggnaderna och marken ägdes tidigare av staden. Du hittar idékonceptet under Relaterat innehåll.

Läs mer om centrumutvecklingen här.öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 5 oktober 2017