Ny aktivitetspark i Rissne

Lördagen 9 september invigdes den nya aktivitetsparken på Rissne IP. I parken finns bland annat en parkouranläggning, studsmattor, cage-fotboll och en musikscen.

Ungdomar i Sundbyberg har varit med i hela processen från önskelista till färdig aktivitetspark.

– Vi jobbade målmedvetet med att få med så många ungdomar och framför allt tjejer som möjligt i projektet. Det gjorde att vi fick in perspektiv och förslag som vi annars inte hade tänkt på, säger Jennifer Jerez på kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbybergs stad.

Utöver ungdomarna har även parkourföreningen Street Mentality varit drivande i att den nya aktivitetsparken kommit på plats.

– Rissne har fått en jättefin park för spontana och organiserade aktiviteter med bland annat goda möjligheter till utövande av parkour. Aktivitetsparken är mycket glädjande och viktig för folkhälsan och gemenskapen i denna fina stadsdel . Det är extra roligt att många ungdomar i Rissne har varit med i hela processen från idéer, innehåll och utformning. Och jag vill rikta ett särskilt tack även till parkourföreningen Street Mentality och stadens personal som har varit mycket engagerade i framväxten av parken, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigning under lördagen

Parken invigdes under lördagseftermiddagen av kommunalrådet Johan Storåkers (L) och idrottschef Mikael Eljenmyr. Street Mentality bjöd på parkouruppvisning i parken.

Senast uppdaterad 12 september 2017