Årets nationaldag bjöd på strålande väder

Nationaldagsfirandet i Sundbyberg är bland de största i Sverige. I år samlades över 40 000 personer på Golfängarna för att äta picknick i solskenet, titta på uppträdanden, åka karuseller och mingla runt i tältbyn.

– Jag är så stolt och glad över att vi har en sådan här fin tradition att fira nationaldagen här i Sundbyberg. Det är härligt att se hur hela Golfängarna fylls med människor som njuter av att fira tillsammans. Nationaldagen här i Sundbyberg är verkligen en dag i glädjens tecken, säger Cecilia Moreno, projektledare för nationaldagen.

Dagen var fullspäckad med aktiviteter och underhållning. På Kulturscenen och Stora scenen bjöds det på musik, dans och teater under hela dagen. Under kvällen uppträdde artisterna Dismissed, Wiktoria och Boris René.

– Jag vill tacka alla besökare, utställare och stadens medarbetare som kom och bidrog till ännu en fantastisk nationaldag. Och ett särskilt tack också till alla barn och unga, vuxna och seniorer som var med och uppträdde på våra scener med dans, musik och teater. Den här traditionen bygger verkligen på att vi skapar den tillsammans, säger Cecilia Moreno.

Full aktivitet i tälten

I tältbyn var det massor av aktiviteter för både stora och små. För barnen fanns bland annat hoppborgar, ponnyridning och klätterväggar. För de lite äldre fanns möjlighet att mingla med företagare och politiker och umgås i restaurangtälten, som i år var fler än någonsin tidigare.

I stadens tält fixade S:t Martins gymnasieelever fina frisyrer och ansiktsmålningar. Besökarna kunde också prova på att utmana varandra i schack, ställa frågor om laddplatser och delta i tipspromenader och tävlingar.

Nya svenska medborgare hälsades välkomna

Applåder och jubel mötte de nya svenska medborgarna när de hälsades välkomna på Stora scenen. Diplom och gula rosor delades ut av kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M) och förste vice ordförande Siyamak Sajadian (MP).

Årets sundbybergare 2017

Årets sundbybergare blev Per Fjällström som arbetar som gruppchef på musikskolan och har bland annat varit med och startat upp musikskolan ”El Sistema” där musiken används som verktyg för social och mänsklig utveckling.

Ur motiveringen:
"Årets sundbybergare är en sann vardagshjälte som sprider glädje och värme genom musik och pedagogik. Med sitt positiva och generösa sätt och ett fantastiskt engagemang leder han stadens kommunala musikskola".

Läs mer om Årets sundbybergare 2017

Senast uppdaterad 7 juni 2017