Elbilspool utanför stadshuset i Hallonbergen.

Sundbyberg står för störst förbättring av fossilfria transporter

Sundbyberg stad är den kommun i Sverige som har gjort störst förbättringar av fossilfria transporter.

Det är den ökade andelen fossiloberoende fordon som drivs på förnybara drivmedel såsom elbilar, laddhybrider, gas- och etanolfordon som resulterat i att Sundbybergs stad, med 34 poäng, gjort störst förbättringar. Det visar rapporten Miljöfordonsdiagnos 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är en granskning av kommuner och landstings fordonsflottor ur energi- och klimatperspektiv. Härlänk till annan webbplats kan du också läsa en sammanfattning av rapporten.

– Vi har i Sundbyberg sedan flera år arbetat för att stadens fordonsflotta kontinuerligt ska bytas till utsläppsfria fordon. Vi har också skärpt målet så att alla fordon ska vara utsläppsfria senast år 2020. Det är roligt att vi nu ser tydliga resultat, säger Stefan Bergström (C), ordförande stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Granskningen genomförs årligen av Miljöfordon Sverige och Bisnode. Årets bästa kommun är Botkyrka tillsammans med Stockholm och Varberg som har 39 poäng.

Senast uppdaterad 5 juni 2017