Ta vägen genom biltvätten under Stora biltvättarhelgen

Tvätta din bil i en biltvätt så har du gjort en stor insats för miljön. Helgen 22-23 april uppmärksammar vi Stora biltvättarhelgen och hur vi tillsammans kan se till att giftiga ämnen inte rinner ut i våra vattendrag.

Om du tvättar din bil på gatan rinner giftigt vatten ner i dagvattenbrunnen och vidare ut i våra vattendrag. I Sundbyberg leds mycket av dagvattnet till Råstabäcken, Bällstaån, Bällstaviken och Igelbäcken – och senare ut i Östersjön. Smutsvattnet från bilen innehåller metaller, olja, kemikalier och rester från däck som skadar människor, djur och natur.

Men det är enkelt att göra en stor insats för miljön. Tvätta alltid din bil i en biltvätt eller gör-det-själv-hall som kan samla upp de giftiga ämnena.

Logga för biltvättarhelgen.

Rabatt på biltvätt till sista maj

Eftersom två av tre svenskar inte tvättar bilen miljövänligt genomförs sedan 2014 Stora Biltvättarhelgen på initiativ av Svenskt Vatten. Målet är att inspirera allmänheten att tvätta bilen på rätt sätt.

I år samarbetar Sundbybergs stad med de biltvättar som vill, för att få fler sundbybergare att ta vägen runt en biltvätt. En rabattkupong på biltvätt har skickats ut till alla hushåll i Sundbyberg där biltvättarna ger rabatt på automatisk tvätt eller tvätt i gör-det-själv-hall. Läs mer om biltvätt och biltvättarhelgen här.

Senast uppdaterad 20 april 2017