Ett barn gör en volt ner i en grop med skumgummi i parkourhallen i Sundbyberg.

Sveriges största parkourhall öppnar i Sundbyberg

Parkourhallen ligger i en gammal verkstadslokal och har en yta på 900 kvadratmeter och en takhöjd på 8 meter. Verksamheten drivs av den ideella föreningen Street mentality med stöd av Sundbybergs stad.

– Vi vill locka så många som möjligt och därför är flera delar av hallen flyttbar så det går att skapa nya utmaningar emellanåt, berättar Jesper Eriksson, som är verksamhetschef och själv tävlar på hög nivå.

Parkour, tricking och freerunning

I hallen går det att träna både parkour, tricking och freerunning. I den franska sporten parkour handlar det om att förflytta sig från en punkt till en annan så snabbt, enkelt och effektivt som möjligt. I den amerikanska motsvarigheten tricking ingår flera moment, till exempel gymnastik och volter.

Det svenska trickinglandslaget kommer att träna i parkourhallen och SM-mästaren Måns Rudfeldt tillhör topp tio i världen i sporten.

– Parkour främjar spontanidrotten och alla ska ha möjlighet att delta. Vi är mycket glada för samarbetet med Street mentality som kan erbjuda Sveriges bästa utövare som tränare, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigning 4 februari

Tid: 12.00–20.00. Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden inviger hallen och det går också att prova på parkour.

Hitta hit: Milstensvägen 52 i Ursvik, Sundbyberg. Buss 504, hållplats Milstensvägen.

Fler klipp från parkourhallen hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 7 februari 2017