Nu öppnar skolvalet för förskoleklass och årskurs 7

Den 30 januari öppnar skolvalet för läsåret 2017/2018. Du ansöker genom att använda vår e-tjänst eller fylla i en blankett och skicka med post.

Senast den 17 februari ska ansökan vara inne. Under veckorna 15 och 16 skickas ett erbjudande ut om placering, som båda vårdnadshavarna måste skriva under och skicka tillbaka.

Så här går skolvalet till

Du kan ansöka om plats i förskoleklass eller årskurs 7 genom att logga in på vår e-tjänst med e-legitimation. Klicka här för att komma till e-tjänst Barnomsorg och utbildning.

Om du inte har möjlighet att ansöka på webben så går det bra att fylla i en blankett och skicka den till:

Barn- och utbildningsförvaltningen
Östra Madenvägen 4
172 92 Sundbyberg

Här kan du ladda ner blanketterna:

Blankett för val till förskoleklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blankett för val till årskurs 7länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fristående skolor eller skolor i andra kommuner

Vill du söka plats i annan skola än kommunens egna måste du själv kontakta skolan för en särskild ansökan. Om du inte gör ett val placeras ditt barn i närmaste skola som har en ledig plats.

Senast uppdaterad 30 januari 2017