Årets företagare 2016 utsågs vid stadens näringslivsmiddag

Den 24 november bjöd Sundbybergs stad in till den årliga näringslivsmiddagen. För nionde året i rad samlades näringslivsidkare, politiker och tjänstemän för en gemensam middag, denna gång i Xylems lokaler i Hallonbergen. I samband med middagen delades även priset för årets företagare ut.

Näringslivsmiddagen är ett sätt att avsluta året och tacka näringslivet för ett gott samarbete med staden. Kvällen bjöd på intressanta diskussioner, mat och underhållning där glada gäster minglade med varandra och skapade nya kontakter.

På scenen hölls ett flertal presentationer, Saied Esmailzadeh, grundare av Serendipity berättade om sin resa som flykting från Iran till Sverige och hur han lyckades skapa ett svenskt miljardföretag.
Reine Lindholm, marknadschef för Xylem Sverige berättade om hur Xylem jobbar med innovativa lösningar för världens vattenförsörjning. Jimmy Boumediene, prognosansvarig vid Handelsbanken informerade om den globala ekonomin och hur den påverkar Sverige. Monica Westerberg, mångfaldschef på Skanska informerade om hur de arbetar med att skapa ökad mångfald och inkludering. Kvällens internationella gäst var Marino Spilotros, manager of research vid University of Bari and Tecnopolis i Italien. Marino berättade om hur deras universitet arbetar med entreprenörskap och stimulerande av företagande.
Moderator för kvällen var Lotta Andersson från Stockholms Handelskammare.

Årets företagare: Mobila bostäder XLNT LIVING AB

Under middagen delades även utmärkelsen Årets företagare ut, som är ett samarbete mellan Företagarna och landets kommuner. Med utmärkelsen vill man synliggöra de företagare som med sina idéer och sitt arbete bidragit till företagandet, näringslivets och därmed också stadens utveckling. Årets vinnare blev Elman Azari, grundare av Mobila Bostäder XLNT LIVING AB som gör mobila studentbostäder av begagnade containrar.

Ur motiveringen: ” Årets Företagare i Sundbyberg har genom sina idéer, sitt nytänkande och hårda arbete lyckats med att finna lösningar på tuffa utmaningar som inte bara vi i Sundbyberg tampas med dagligen, nämligen den rådande bostadsbristen. Som alltid, med en stor portion entusiasm och genom ett mycket enträget arbete, har han med hjälp av företagets affärskoncept: att skapa innovativa, flexibla, kostnads- och tidsbesparande byggen i form av modula bostäder, lyckats få gehör hos politiker och tjänstemän i Sundbybergs Stad.”

Senast uppdaterad 2 december 2016