Framtidens seniorboende diskuterades på Träffpunkten Allén

Äldreförvaltningen och Sundbybergs handslag för äldre bjöd den 14 november in till en heldag med föreläsningar, paneldebatt och mingel på temat "Bostäder för seniorer i Sundbyberg - Hur vill du bo?". Nu bjuds seniorer i Sundbyberg in till fortsatta diskussionstillfällen i vinter.

Dagen lockade många besökare som minglade runt bland utställare och lyssnade på föreläsningar.

”Bostäder att bo kvar i. Bygg för gemenskap i tillgänglighetssmarta boendemiljöer” var en av föreläsningarna under förmiddagen. I detta föredrag pratade Eva Samuelsson bland annat om bristen på bostäder med god tillgänglighet och hur höga kostnader kan göra det svårt för seniorer på bostadsmarknaden.

Regina Kevius, stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbybergs stad berättade i sin presentation ”Sundbybergs expansion och möjligheterna att bygga boenden för seniorer” om vad som händer när en stad växer och blir tätare. Hon talade också om exploateringsplanerna för Stora Ursvik och Rissne där ungefär 7000 respektive 3000 nya bostäder ska byggas.

Under eftermiddagen hölls även en paneldiskussion med stadens politiker som fick svara på frågor om hur Sundbyberg arbetar med äldres behov och önskemål kring boendeformer. De fick också svara på frågor kring vilka bostäder med seniorperspektiv som kommer att byggas i staden de närmsta åren.

Diskussionerna fortsätter i december

Dagen kommer att följas upp med tre diskussionstillfällen på Träffpunkten Allén då du som är senior i Sundbybergs stad är välkommen till Träffpunkten Allén för att fortsätta diskutera kring olika boendeformer för äldre. Diskussionsunderlaget från dessa tillfällen blir ytterligare underlag i den fortsatta planeringen.

Du anmäler dig antingen på Träffpunkten Allén eller via telefon: 08-706 8369.

Följande tillfällen är inplanerade:

  • 1 dec 13.00- 14.30
  • 8 dec 13.00- 14.30
Senast uppdaterad 23 november 2016