Årets vinnare Bernice van Driel Korsbäck tar emot sitt pris av Josefine Malmqvist (M), ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden.

Deltävling till årets Funkismello avgjord

Den 9 november var det dags för årets deltävling till Funkismello 2017, som är Sveriges största musiktävling för personer med funktionsnedsättning. I år deltog 9 artister i deltävlingen där vinnaren blev Bernice van Driel Korsbäck, med låten ”Pamela”.

På Kulturcentrum i Hallonbergen hade en publik på runt 80 personer samlats, trots den rådande snöstormen. Det var också publiken som röstade fram Bernice van Driel Korsbäck till årets vinnare.

Totalt deltog 9 artister under eftermiddagen. De framförde sina bidrag tillsammans med musiker och kör från Sundbybergs musikskola.

Under tävlingsdagen blev artisterna stajlade av elever från S:t Martins frisörprogram. Konferencier för deltävlingen var Marika Clingbjer och Josefine Malmqvist (M) ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden, delade ut priser.

Bernice kommer att representera Sundbyberg i finalen för Funkismello 2017 som äger rum den 24 april på Cirkus i Stockholm. Tävlingen anordnas av föreningen Funkisglädje där Sundbyberg är en av medlemskommunerna.

Senast uppdaterad 11 november 2016