Seniorgymmet vid Träffpunkten har öppnat

Under förra veckan invigdes seniorgymmet på Träffpunkten Allén på Vasagatan i Sundbyberg. Alla seniorer som bor i Sundbyberg är välkomna att träna på gymmet.

− Jag är jätteglad att vi nu kan inviga ett fint och funktionellt seniorgym på träffpunkt Allén. Att satsa på friskvård och ge möjlighet till träning är en bra investering för att öka välbefinnandet säger äldreförvaltningens chef Birgitta Fahlgren-Sylvén.

Träna själv eller i grupp

På gymmet finns träningsmaskiner och andra träningsredskap som till exempel hantlar och pilatesbollar. Under hösten kommer det även finnas möjlighet till gruppträning när gympapass och meditationsklasser introduceras.

Det finns alltid en hälsopedagog på plats i gymmet som instruerar, svarar på frågor och peppar de som tränar. Jonathan Ekblad är en av dessa hälsopedagoger:

– Sedan det tidigare gymmet på Träffpunkten i Hallonbergen stängde för renovering, har det funnits en stor efterfrågan på en plats att kunna träna på. Därför känns det jättekul att återigen kunna erbjuda ett gym för seniorer i Sundbyberg.

Boka tid på gymmet

Du som är intresserad av att träna, bokar först in dig på en individuell introduktion i gymmet. Bokning görs på Träffpunkten på Vasagatan 9. Under introduktionen får du information om vad som gäller, hur maskiner och redskap fungerar och så vidare.

Därefter kan du boka in dig för att börja träna. Du bokar upp dig på ett pass i taget. Varje pass är cirka 45 minuter långt.

Öppettider

Måndag, onsdag, torsdag: 13.00-15.00

Tisdag: 9.00-12.00

Introduktioner bokas på övrig tid.

Senast uppdaterad 20 september 2016