472 ungdomar sommarjobbade i år

Att jobba i matbutik var mest populärt under sommaren 2016. Även hunddagis och kafé stod högt på önskelistan. I år sommarjobbade totalt 472 ungdomar i Sundbyberg, både på företag och inom kommunen.

Sommarjobbsverksamheten i Sundbyberg ska underlätta för unga att söka och få arbete i framtiden. Det är också en chans för arbetsgivare att lära känna potentiella framtida medarbetare. Sundbybergs stad ordnar under sommaren platser både på kommunen och på olika företag i och kring Sundbyberg. Ungdomarna arbetar två veckor i rad någon gång under perioden 13 juni- 12 augusti.

− Att arbeta i matbutik har varit väldigt populärt i år. Det har både varit den arbetsplats det ansökts mest till och också där flest ungdomar arbetat under sommaren. Även detaljhandel, hunddagis, restaurang och kafé har varit kategorier som fallit ungdomarna i smaken, berättar Jonathan Rehse, sommarjobbskoordinator.

Nya sommarjobb i år

I år fanns även ett par nya sommarjobb att söka för ungdomarna. Ett av dessa var inom projektet ”Nya stadskärnan” där sommarjobbarna hjälpt till att nå ut till andra ungdomar i Sundbyberg, Stockholm och Solna med information om projektet. De har också fångat upp ungdomarnas tankar om framtidens Sundbyberg och vad de skulle vilja se i den nya stadskärnan. Esma Yagci var en av de som sommarjobbade inom projektet:

− Under mina två veckor som sommarjobbare i Sundbyberg fick jag chansen att upptäcka min ljuvliga, tilldragande stad. Möjligheten att få vandra och föra dialoger med unga i staden, gjorde att jag mötte nya tankar angående den Nya Stadskärnan. Två lärorika veckor!

En annan nyhet för årets sommarjobbare var integrationsprojektet ”Passa vidare” som är ett samarbete mellan Sundbybergs stad, Sundbybergs IK och Hallonbergens IF. Målet med projektet är att integrera ensamkommande ungdomar med jämnåriga i Sundbyberg.

Tack till alla som erbjudit platser

I år erbjöd 61 privata verksamheter och 58 kommunala verksamheter ungdomarna sommarjobb.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla företag och arbetsplatser som handlett våra ungdomar. Förutom att ge dem viktig arbetslivserfarenhet har de också bidragit till en meningsfull sommarsysselsättning, säger Jonathan.

Här kan du läsa mer om stadens sommarjobblänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2 september 2016