Över 40 000 personer besökte årets nationaldagsfest

Nationaldagsfirandet i Sundbyberg är bland de största i Sverige. I år samlades över 40 000 personer på Golfängarna för att njuta av den goda stämningen, titta på uppträdanden, besöka restaurangtälten och mingla runt i tältbyn med föreningar, företag och stadens politiker.

Artisterna Ace Wilder, Doug Seegers, SaRaha och Robin Bengtsson lockade både stora och små till stora scenen.

Det bjöds det också på musik, dans och teater av elever från Sundbybergs Musikskola, Dansstudio, Teaterstudio och Aggregat. Lilla Alby skolans klass 3 framförde sin egenskrivna låt ”Heja heja heja Sundbyberg” som även uppmärksammats i Lilla Aktuellt under våren.

Nya svenska medborgare hälsades välkomna

En av höjdpunkterna på stora scenen var när ett 60-tal nya svenska medborgare hälsades välkomna med diplom och gula rosor som delades ut av kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M) och förste vice ordförande Siyamak Sajadian (MP).

Starka känslor när Årets Sundbybergare utsågs

Till Årets sundbybergare korades alla som gjorde evakueringsboendet i Ursvik möjligt. Utmärkelsen togs emot av av, Kjell Sundin, samordningsansvarig, Magnus Ehntorp, präst i Svenska kyrkan och Frida Temple, sjukvårdsansvarig som representerade alla volontärer och personer som har skänkt kläder, leksaker, husgeråd, möbler med mera.

Läs mer om utnämningen av Årets sundbybergare.

Massor av aktivitet i tältbyn

I tältbyn var det full aktivitet hela dagen. För barnen fanns bland annat hoppborgar, ponnyridning och klätterväggar. I stadens tält fixade S:t Martins gymnasieelever fina frisyrer och ansiktsmålningar. Besökarna kunde också prova på att spela instrument, utmana Grönkullaskolans niondeklassare i schack, ställa frågor om Sundbybergs stadsbyggnadsprojekt och delta i många olika tävlingar med mera.

- Jag är verkligen stolt över att vi här i Sundbyberg tillsammans har skapat en sådan fin tradition att fira nationaldagen med en stor fest för alla, säger stadens projektledare för evenemanget Cecilia Moreno. Det var härligt att se så många människor i olika åldrar njuta av festligheterna tillsammans i det soliga vädret.

Senast uppdaterad 8 juni 2016