Foto: Damien Jung, Bild Direkt

Fotbollsturnering på Rissne IP

Torsdagen den 2 juni anordnar Grönkullaskolan en fotbollsturnering för elever som går i årskurs 3 i Sundbyberg. Fotbollsturneringen är ett initiativ för att aktivera barnen och skapa en vi-känsla hos dem. Alla som vill är välkomna att titta på matcherna under dagen.

Initiativtagaren och arrangören till fotbollsturneringen heter Calle Ingels och är fritidspedagog på Grönkullaskolan. Bakgrunden till turneringen är att han ville göra något för att aktivera barnen i Sundbyberg. Skolan valde därför att starta en fotbollsturnering med förhoppningen att det blir en tradition som kan växa med fler deltagare och fler skolor i Sundbyberg.

− Tanken grundar sig i Grönkullaskolans integrations- och inkluderingstänk där vi jobbar aktivt med att visa eleverna vad som finns utanför närområdet och ger dem möjligheter att knyta band till nya vänner, nya möjligheter och nya värden i livet, säger biträdande rektor Stefan Grufman.

Välkommen till Rissne IP 2 juni

De skolor som deltar i år är Grönkullaskolan, Lilla Albyskolan, Duvboskolan och Örskolan. Lagen kommer bestå av mixade lag med både tjejer och killar för att ytterligare knyta band till värdegrund, integrering och inkludering.

I samband med turneringen, som börjar klockan 9.00, kommer det även att anordnas andra aktiviteter som till exempel tipspromenad.

− Att lära barnen att aktivera sig är väldigt viktigt, men det är lika viktigt att visa att vi lever i ett jämställt samhälle. Jag hoppas verkligen att föräldrar, syskon och kompisar kommer till Rissne IP den 2 juni och gör dagen till en enda stor fest, säger Calle Ingels.

Senast uppdaterad 1 juni 2016