Sundbyberg en av de bästa kommunerna att bo i

Sundbyberg stiger som en raket på tidningen Fokus rankningslista över vilken kommun i Sverige som det är bäst att bo i. I år hamnar Sundbyberg på sjätte plats. Förra året var platsen 18.

Det är tidningen Fokus som för elfte året i rad rankar vilken kommun det är bäst att bo i. Rankningen baseras på ett index med 43 variabler och undersöker villkoren för boende och regional utveckling i stort.

Topplacering i år

I år har Sundbyberg klivit rejält framåt i rankningen och når delad sjätteplats. Föregående år hamnade Sundbyberg på plats 18. Stockholm rankas som den bästa kommunen att bo i.

- Det är glädjande att vi klättrat så många placeringar. Det visar att vi gör rätt saker. Sundbybergare och alla medarbetare i Sundbybergs stad kan sträcka på sig, säger kommunstyrelsens ordförande (M) Mikael T. Eriksson.

Fokus topplista "Här är det bäst att bo"

Kommun

(6)

Luleå

(17)

Vissa kommuner har samma placering då de har fått identiskt index efter en sammanvägning.

Senast uppdaterad 13 maj 2016