Sundbybergs dansstudio sätter upp musikalen Hair

Eleverna på Sundbybergs danstudio har under vårterminen gjort en egen version av musikalen Hair. Musikalen kommer att visas på Kulturcentrum 16 maj och även under nationaldagsfirandet den 6 juni.

Musikalen handlar om hippiekulturen under det glada 70-talet och om att sprida kärlek och jämlikhet. Det är första gången dansstudion gör en musikal. Idén kommer från danspedagogen Sophie Nanne som själv har en musikalbakgrund och som undervisat i dans och musikal i över tio år.

– Musikal fanns tidigare inte som kurs på dansstudion och därför dök idén upp. Min passion är musikaler, jag älskar både dans och teater och att få lära ut dessa tillsammans är otroligt kul, säger hon.

Det nya konceptet är populärt och uppskattat bland eleverna. Många ser dansstudion som en kreativ plats där man får leva sig in i fantasin och vara någon annan än sig själv. Eleverna tycker också att musikal är roligt eftersom man får göra allt i ett, här får de både dansa, sjunga och spela teater.

Den 16 maj spelas Hair på Kulturcentrum i Hallonbergen och på nationaldagsfirandet visas en del av musikalen på Kulturscenen på Golfängarna i Sundbyberg.

En frizon för barn och unga

Musikalen Hair har också fått barnen att reflektera över musikalens viktiga budskap: människors lika värde. Danspedagogerna ser inte bara dansen som dans utan också som en samhällsinsats.

– Dansen fungerar som en frizon för barn och unga, hit kan de komma för att leva ut och må bra en stund. Här kan barnen vara sig själva och det är väldigt viktigt, säger Sophie Nanne.

Nyfiken på dansstudion?

Är du intresserad av att börja på dansstudion?

Läs mer om anmälan och se vilka kurser som erbjuds.

Senast uppdaterad 13 maj 2016