Årets dietist arbetar i Sundbybergs stad

Dietisternas riksförbund har utsett Josephine Garpsäter, dietist på äldreförvaltningen i Sundbybergs stad, till Årets dietist.

Dietisternas riksförbund lyfter bland annat det arbete Josephine Garpsäter bedrivit för att öka antalet dietisttjänster i Stockholms län, och hennes engagemang för att höja kompetensnivån kring mat och näring inom äldreomsorgen.

”Josephine Garpsäter arbetar på bred front för att förbättra näringssituationen hos de mest sköra äldre. Med gedigen kunskap, prestigelöshet och ödmjukhet kombinerat med entusiasm och ett osvikligt rättvisepatos jobbar hon ständigt för dietisternas plats i kommunal verksamhet – i stora organisationsförändringar, vid handledning av personal och inte minst i mötet med individen där de små men viktiga detaljerna på tallriken gör måltiden till en höjdpunkt på dagen” (ur Dietisternas riksförbunds pressmeddelandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Här kan du läsa mer om hur Sundbybergs stad arbetar med mat och måltider inom äldreomsorgen.

Senast uppdaterad 14 mars 2016