Trygghetsringning för äldre

Nu finns tjänsten trygghetsringning i Sundbyberg. Trygghetsringning är en kostnadsfri telefontjänst för alla boende i Sundbyberg som önskar en extra trygghet om något skulle hända i hemmet.

Tjänsten har startats för att öka tryggheten i vardagen för den som saknar daglig kontakt med anhöriga. Syftet med trygghetsringningen är att ingen ska behöva bli liggande sjuk, skadad eller ensam hemma utan att kunna påkalla hjälp.

– Personer som är anslutna till trygghetsringningen ringer till oss varje dag och uppger sitt namn på en telefonsvarare. Därefter bockas deras namn av och om det skulle vara någon som inte har ringt in, ringer vi hem till den personen. Om vi då inte får svar ringer vi till någon av de kontaktpersoner som har angivits, säger Louise Bergwall som arbetar ideellt och är administrativt ansvarig för trygghetsringningen.

Så här fungerar det

Du anmäler dig till trygghetsringningen på telefon 08-706 85 57 vardagar mellan kl. 09:00 och 17:00. Du kan också anmäla dig via www.sundbyberg.se/trygghetsringning alternativt till louise.bergwall@sundbyberg.se. Lämna namn, adressuppgifter och telefonnummer.

Sundbybergs trygghetsringning drivs ideellt i samarbete med Sundbybergs stad, föreningar, organisationer och privatpersoner. Basen finns på Träffpunkten Allén.

Läs mer om trygghetsringningen i Sundbyberg.

Senast uppdaterad 20 januari 2016